Īstermiņa auto noma kļūst arvien pieprasītāka

Īstermiņa auto noma un auto noma uz vienu dienu kļuvusi aizvien pieprasītāka, turklāt šī tendence novērojama visā Baltijā – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Avis apkopotie dati liecina, ka, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Latvijā vērojams pieaugums par 25%. Kā auto nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu uzņēmums redzam arī tendenci, ka rezervācijas arvien biežāk tiek veiktas pēdējā brīdī, savukārt populārākā auto izvēle ir apvidus jeb SUV automašīnas.

Īstermiņa auto noma – populāra izvēle ceļojumiem

Mūsu apkopotie dati par īstermiņa auto nomas pieaugošo popularitāti rāda vairākas tendences. Pirmkārt, redzam, ka mūsu klienti aizvien vairāk plāno ceļojumus. Otrkārt, nomas dienu skaits pieaudzis par 28% – tātad cilvēki dodas ne vien īsos vienas vai divu dienu, kad nepieciešama auto noma uz vienu dienu, bet arī garākos ceļojumos ar auto. Un priekšroku dod tieši nomas automašīnām.

Tāpat redzam arī tendenci, ka daudzi cilvēki automašīnu nomai rezervē pēdējā brīdī – salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, īpaši pieaudzis to rezervāciju skaits, kas veiktas vienu līdz septiņas dienas pirms nomas sākuma brīža. Ar ko skaidrojama šāda iezīme?

“Avis” līzinga departamenta vadītāja Daina Kantāne skaidro, ka šī tendence iezīmējās Covid pandēmijas periodā. Tolaik bija grūti prognozēt, kādi būs ierobežojumi un kādus ceļojumu plānus izdosies īstenot, tāpēc rezervācijas tika veiktas pēdējā brīdī, kad cilvēki pārliecinājās, ka ceļojums tiešām notiks. Statistika liecina, ka šis pēdējā brīža paradums joprojām nav mainījies. Tas nozīmē, ka klienti pieprasa no uzņēmumiem izteiktu elastību un spēju pielāgoties strauji mainīgai situācijai.

Vēl viena raksturīga iezīme – cilvēki, kam aktuāla auto noma uz vienu dienu vai uz pāris dienām, visbiežāk priekšroku dod SUV tipa jeb apvidus automašīnas. Dati rāda, ka pat katrs trešais auto nomas un līzinga klients dod priekšroku tieši šādiem auto. Kā tas skaidrojams? Nereti ikdienā lietotā automašīna vairāk piemērota pilsētai, nevis braucieniem pa dažādiem ceļiem ārpus tās. Turklāt apvidus auto ir ietilpīgāki, attiecīgi arī ērtāki, ja brauciens ir ilgāks par ierasto pārvietošanos ikdienas maršrutā. SUV auto lieliski piemērots gan braucieniem, kuros dodas ģimenes ar bērniem, gan pieaugušo kompāniju ceļojumiem – vietas pietiks visiem, un visi jutīsies ērti.

Un kā ar ilgāka termiņa auto nomu? Arī “Avis Flex” pakalpojumam, kas piedāvā ilgtermiņa auto nomu uz mēnesi ar fiksētu mēneša maksājumu, pirmajā pusgadā bija vērojams 20% pieaugums. Interesanti, ka tie klienti, kuri izvēlējušies šo pakalpojumu, šad tad izmanto iespēju pielāgot auto kāda brauciena vajadzībām un izvēlas citas klases automašīnu.

Tiesa, Daina Kantāne skaidro, ka pieaugošais pieprasījums un citas pozitīvās tendences auto nomas tirgū tomēr sadzīvo ar kopējo ekonomisko situāciju, kurā vērojama recesija. Tāpēc svarīgi saglabāt modrību un elastīgumu, reaģējot uz izmaiņām tirgū. “Avis” līzinga departamenta vadītāja atzīst, ka gan uzņēmumi, gan iedzīvotāji reaģē krietni piesardzīgāk, kā arī izsvērtāk pieņem lēmumus par finansēm, īpaši tādus, kas saistās ar apjomīgākiem ieguldījumiem un izmaksām. Ikvienu iedzīvotāju un uzņēmumu ietekmē gan drošības situācija pasaulē, gan pagājušā gada enerģijas krīzes atskaņas, kā arī “Euribor” likmju kāpums.

Auto noma uz vienu dienu – kopā ar “Avis”

Uzņēmumam “Avis”, kas sniedz gan automašīnu nomas, gan pilna servisa līzinga pakalpojumus, Latvijas tirgū ir iespaidīga 30 gadu pieredze. Esam viens no lielākajiem šīs jomas uzņēmumiem un piedāvājam klientiem ērtus un izdevīgus pakalpojumus – tā ir gan īstermiņa auto noma, gan ilgtermiņa noma, kā arī dažādi līzinga pakalpojumi, kas piemēroti dažādiem klientiem un dažādām vajadzībām.

Mūsu pakalpojumus izvēlas gan uzņēmumi, gan privātpersonas. Mobilitātes risinājumi īsākam vai ilgākam termiņam – tā ir mūsu specializācija. Ja nepieciešama īstermiņa auto noma vai auto noma uz vienu dienu īsam ceļojumam, ieskaties Avis.lv, ko varam tev piedāvāt!